Kuchnia Bangladeszu to rozmaite papki w kolorach ciepłych czerwieni i ugrów przygotowywane na bazie warzyw, soczewicy, ryb albo mięsa. Chociaż z wyglądu mogą wydać się mało apetyczne, w smaku pozostają idealną kompozycją pikantności i treściwości. Oparte na długiej i skomplikowanej liczbie odpowiednio dobieranych przypraw, idealnie balansują na krawędziach wyrazistych smaków słodkich i pikantnych.
Gdziekolwiek zasiadamy do kulinarnego ucztowania - królewska para bengalskiej kuchni przywita nas łypiąc ochoczo z talerza ( często wyściełanego gazetą bądź kartką ze szkolnego zeszytu ) Król Placek i Królowa Chilli. On wszechobecny, dominujący, wiodący prym. Ona często pozostająca w cieniu, ognista szara eminencja, wtykająca nos w każde możliwe danie.
Bengalski placek dwie posiada twarze: smażonego chapati lub wypiekanego w piecu naana. Ten pierwszy skwierczy od samego rana na gigantycznych patelniach jakimi upszczone są ulice miast, bazarowe place, autobusowe i kolejowe dworce oraz pobocza dróg. Naan postać mniej popularna, serwowana głównie w lokalach o szyldzie restauracji czy kafeterii, wypiekana w piecach tandoor. Placków zmiennik zwłaszcza w porze obiadowej - ryż doskonale komponuje się z zatopionymi w gęstych sosach daniami.
magia przypraw - o tym innym razem
navigate to this web-site sex chair,silicone sex doll,cheap sex toys,horse dildo,realistic sex dolls,horse dildo,realistic sex dolls,dildos,dildos he said
OdpowiedzUsuń